keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Tekninen alusasu - check

Marraskuun lopun strategiset mitat 36 minuuttia juoksua ja 12 kiloa möykkyä. Mahtavaa! Joulukuussa juostaan jo matkaa, eikä aikaa.

Nuorempana tuulipuvun kahina merkitsi minulle keski-ikäisyyden ikonia - nyt odotan jo päivällä, että illalla pääsee ulos kahisemaan tasatahtiin. Rauhoittavaa tasaista kahinaa. Juokseminen on yksityinen kokemus, haluan kuunnella puuskutustani ja tasaisia askeleita, edes mp3 ei pääse mukaan.

Millä ihmeellä olen saanut aikaisemmin pääni tyhjäksi?

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Setan edari 2011




Hannah Arendtin sanoin, on tärkeää, että jokainen ihminen osallistuu siihen julkiseen elämään (politiikkaan?), joka koskee hänen omaa elämänpiiriään.


"Seta ry:n edustajakokous on huolissaan siitä, että ihmisoikeudet eivät toteudu Suomessa ja suvaitsemattomuus on noussut pintaan. Vallalla oleva poliittinen ilmapiiri on näkynyt vastatuulena tasa-arvoiselle avioliittolakialoitteelle, jota kuitenkin suurin osa kansasta kannattaa. Setan edustajakokous on pettynyt ennakkotietoihin, joiden mukaan osa niistä kansanedustajista, jotka ennen vaaleja antoivat aloitteelle tukensa vaalikoneissa, eivät ole vielä allekirjoittaneet lakialoitetta.


Seta haastaa kansanedustajat lunastamaan lupauksensa. Pyydämme kaikkia suomalaisia ja kansalaisjärjestöjä vetoamaan alueensa kansanedustajiin lain läpiviemiseksi.



Nyt on tärkeää toimia laajalla rintamalla avoimen ja turvallisen yhteiskunnan puolesta, jossa hyväksytään erilaisuus. Ihmisoikeuksien puolustamiseen tarvitaan rohkeita kansalaisia ja kansanedustajia. Hiljaisuus ja silmien sulkeminen ongelmilta on osallistumista syrjintään, totesi edustajakokous."

tiistai 22. marraskuuta 2011

maanantai 21. marraskuuta 2011

Olin viikonloppuna kuuntelemassa tunnettua ja varmasti joissain piireissä arvostettua seksologia. Tilaisuus oli suunnattu varsin akateemiselle väelle.

Kun pitkistä ja vaiheikkaista oman työuran esittelyistä oli selvitty, alkoi itse seksistä puhuminen: omakohtaiset hikiset tarinat yhdynnöistä vaimon kanssa, "workshoppien" ehdottelu tilaisuuden jälkeen, yleisön naurattaminen (sehän nauroi - se sukupolvi, joka tuskin on kuullut seksistä puhuttavan) ja transseksuaalisuuden esittäminen yhtenä seksuaalisen suuntautumisen variaationa.

Onko tämä edelleen se ainoa diskurssi, jossa seksistä voidaan puhua? Hihittelyä ja vitsailua?

VMP! Lähdin 20 minuutin jälkeen ja paukautin oven kiinni perässäni.

lauantai 12. marraskuuta 2011

Tahdon @ K23: "Voiko ihmisoikeus olla omantunnonkysymys?"




Tiia Aarnipuu, Arja Voipi Trasek / HeSeta, Lasse Männistö Kokoomuksesta, Piia Puu Oksanen Amnestystä ja Atlas Saarikoski edusti itseään ilman kehikkoa.

Parhaan mielipiteen esitti silti Outi Ojala, joka 1993 teki ensimmäisen lakialoitteen parisuhdelaista: ei asioita voi tarkastella irrallisina, ei ole kysymys vain tasa-arvoisesta avioliittolaista, vaan asiat liittyvät toisiinsa ja liikkuvat ajassa - kysymys on pitkään jatkuneesta ihmisoikeuspolitiikasta (missä Suomi ei ole mitenkään edistyksellinen maa.) 

Update: Viikonlopun Hesari (13.11.11) havainnollistaa hyvin uutta moraalikeskustelun aaltoa, jonka yksi sivujuonne tasa-arvoinen avioliittolaki on.

Kakkua riitti kaikille!
Lisää kuvia täältä

tiistai 8. marraskuuta 2011


Kurvin Halloween

sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Hyvää tänään

Kahdessa kuukaudessa 40 min juoksukunto, kuula on vaihtunut kuudesta kilosta kymmeneen, ensimmäinen tekninen asu ostettu. Olen niin ylpeä itsestäsi, enpä olisi uskonut! 

Monia asioita on tehty hyvin ja oikein: juokseminen aloitettiin 30 sekunnin sarjoista, eikä - kuten usein - nousemalla sohvalta ja juoksemalla ensimmäisen ja viimeisen kerran oksentaen 10 km. Kehittymistä seurataan ja hyvässä porukassa askel painaa vähemmän kuin yksikseen tarpoessa.

"Kaikkeni olen yrittänyt"

Kristeri: Tule lähelle, mene pois

Hyvä rautalankaversio riippuvuussuhteista parisuhteissa aikuisen lapsen näkökulmasta kirjoitettuna - jos ei anna valkosipulin lailla läpitunkevan heteronormatiivisuuden ärsyttää lukukokemusta. Kiintymyssuhteista olen blogannut aikaisemminkin.

Riippuvuussuhde / kiintymyssuhde on varhaisessa lapsuudessa muodostunut tapa olla vuorovaikutuksessa aluksi äitiin ja vanhempiinsa, myöhemmin aikuisena toisiin ihmisiin ja kumppaniin.

Riippuvuussuhteissa ei ole kysymys rakkaudesta vaan pelosta. Eri tavoin tasapainottomasti riippuvainen ihminen ei kykene aitoon yhteyteen itsensä kanssa, ts. ei tunnista omia tunteita ja tarpeita, vaan on yhteys löytyy toisten ihmisten tai vaikkapa ruoan, rahan, ylenpalttisen työnteon tai seksin kautta. Toinen vaihtoehto on luoda ympärilleen keinotekoisia  rakennelmia, joilla minää pidetään pystyssä.

Jos huomiota ja kiintymystä on lapsena saanut vaihtelevasti ja satunnaisesti, ei aikuisenakaan kumppani, joka soittaa silloin on luvannut, tunnu tarpeeksi jännittävältä tai tavoittelemisen arvoiselta, vaan tylsältä. Toimintamalleista, jotka lapsena olivat välttämättömyys, tulee aikuisena pelkkä rasite, koska ne estävät aidon läsnäolon ja kohtaamisen toisen ihmisen kanssa. Jos persoonan ympärillä olevat rajat, jotka suojaavat meitä asioilta ja tunteilta, jotka eivät meille kuulu, ovat tarpeeksi hauraat, on helpompi sysätä syy tiedostamattomista ongelmistaan kumppanille: mikä helpottava syy erota, kun kumppani on aina niin vaikea.

Suhteissa ensimmäinen vuosi kuluu huumassa, toisena vuotena kumppani alkaa jo ärsyttää: tuollainenko se on? Vasta kolmantena vuonna suhteessa kohtaa itsensä: ai tällainen minä olen tässä suhteessa. Ongelma vain on, etteivät suhteet nykyään etene kolmeen vuoteen asti. Näin ei välttämättä koskaan joudu kohtaamaan lapsuuden minäänsä eikä kumppanilla ole mahdollisuutta olla läsnä omien tunteidensa kanssa. En myöskään malta olla ajattelematta, miten houkuttelevilta vaihtoehtoiset suhdemuodot näyttäytyvät suhteessa turvattomiin riippuvuuksiin.

Sinkkumarkkinoilla keskeisten kysymysten ei pitäisi olla hiusten väri tai mielimusiikki, vaan miten kuvailisit lapsuuttasi ja missä menevät oman persoonasi rajat?

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Turku, sinä senkin kommervenkkien, palokujien ja laskostuvien laineiden kaupunki, alan pikkuhiljaa pitää sinusta.