sunnuntai 7. elokuuta 2011

"Lutkamarssi keräsi myös tirkistelijöitä"; "Lutkamarssi - katso kuvat"

Suhtaudu/i/n hiukan kriittisesti lutkamarssiin, Virpi Salmen tavoin (harvoista asioista olen ko. toimittajan kanssa samaa mieltä.)

No, törmäsin marssiin eilen kaupungilla, olihan se vaikuttava. Ihmiset katselivat kulkuetta hiljaisina, niin kuin nyt katsellaan tärkeää asiaa.

Maikkari uutisoi asiasta lauantain seitsemän uutisissa, ja mitä sanoi juttuun haastateltu komisario:

"Naisten on syytä käyttää tervettä järkeä, ei ehkä kuitenkaan ole viisasta kulkea keskellä yötä puistossa päihtyneenä ja pienissä vaatteissa."

Ei poliisi puhu koskemattomuudesta tai oikeuksista, vaan naisten omasta vastuusta, naisten on sytä käyttää järkeä, ei miesten. Kuinka kaukana kommentti on alkuperäisen torontolaisen poliisin lausahduksesta, ettei naisten kannattaisi pukeutua kuin lutkat?

Pulkkinen puhui Hesarissa jopa feministisestä heräämisestä (heräämisellä tarkoitettaneen ryhmän tietoista halua määritellä itse itsensä): onko pään irrottaminen tyynystä feminististä heräämistä? Herättikö marssi ajattelemaan vai vain klikkaamaan ja katsomaan kuvia? Syntyikö keskustelua?(Edit: tätä kirjoitusta on etsitty hakusanoilla "lutkamarssi kuvat", "lutkamarssi kuvia")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti