maanantai 2. toukokuuta 2011

Ilmapallopolitiikkaa?

"Varmaankin Mallorcalle tod. näk. sit ruisrokkii, sit tuskaa (taino ulkopuolelle tappelee) sit gaypride mielenosoituksee ehkä rettelöimää, sit kaikkee muutaki hauskaa..."


Harvoina päivinä on vaikea olla homo, mutta tämä on sellainen päivä. Seurasin aamulla kaasuiskun oikeudenkäyntiä Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa. Rehvakkaat hupparipojat naureskelivat samaan aikaan kun toisella puolen salia pohdin, voiko toisen ihmisen identiteettiä tai olemassaoloa enää enempää loukata. Rikokset ovat aina jollain tavoin perusoikeuksien loukkauksia. Tässä niitä todellakin on loukattu enemmän kuin autovarkauden tai ylinopeuden yhteydessä, on loukattu sitä mitä minä olen ja edustan.Syytettyjen asianajajien mukaan ei ollut kyse yleisesta asiasta, eli poliittisesta toiminnasta, eikä kulkueesta, vaan yleisötilaisuudesta, jossa jaettiin ilmapalloja. 


Viharikoksista ei Suomessa ole ennakkotapausta; Lapuanliikkeen ajoilta sellainen saattaisi kuulemma löytyä.


Tänään olen vähän väsynyt olemaan homo. Mietin minkälaista olisi olla hetero, sekin kun on seksuaalinen suuntautuminen, eikä koskaan välttämättä tarvitsisi ajatella olemassaoloaan tai sen "oikeutta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti