sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 12/24

Riisi-valkosuklaakakku


Pohja 
200 g piparkakkuja 
75 g voita

Täyte
4 kpl liivatelehteä 
2 1/2 dl vispikermaa 
100 g valkosuklaata 
4 dl riisipuuroa 
2 tl vaniljasokeria

Portviiniluumut
200 g kuivattuja luumuja 
1 1/2 dl vettä 
1 dl portviiniä 
1/2 dl sokeria



Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset, liivatteita lukuun ottamatta, tasaiseksi massaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Valmista portviiniluumut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes nesteestä on tullut siirappimaista. Anna jäähtyä.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Asettele portviiniluumut kakun keskelle keoksi niin, että siirappi valuu kauniisti kakun reunoille.

***

Kokeilen tätä jouluksi.  Massa vaikuttaa siltä, että kaipaa jotain happoa. Gluteenittoman saa gluteenittomista kekseistä, vegaaniversion agaragarista ja soija/kauramaidosta, luumuihin voi lisätä rusinoita ja pähkinöitä ja portviinin sijaan voi käyttää glögiä tai sherryä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti