perjantai 4. joulukuuta 2009

Päivän enneagrammi

Oikeudenmukainen johtaja (8-Tyyppi)

Sinä olet: jämäkkä, haastaja, vaikuttaja, hallitseva
Parhaimmillasi olet: oikeudenmukainen, energinen, suora, oikeutta puolustava
Pahimmillasi olet: komenteleva, diktaattorimainen, dominoiva, karkea
Sinun kannattaa tavoitella: vilpittömyyttä
Muita kasityypin henkilöitä: Martin Luther King, Jr., Pablo Picasso, Sean Connery, John Wayne, Donald Trump, Frank Sinatra, James Brown, Courtney Love, John McCain

Kasit ovat vahvoja ja itsevarmoja henkilöitä, joista huokuu auktoriteetti, karisma ja vaikutusvalta. Tyypin kahdeksan henkilö haluaa päättää asioista ja olla vastuussa. Kasit sanovat yleensä asiat suoraan ja ovat myös sanojensa mittaisia. Kasit kunnioittavat rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Kahdeksikot pyrkivät aina toiminnassaan kunnioittamaan tärkeäksi katsomiaan arvoja. Kasit ovat suojelevaisia perheitään, ystäviään ja heikompia kohtaan, eivätkä epäröi vääryyksiin puuttumista. Rehellisyyden kasit kokevat äärimmäisen tärkeäksi arvoksi.

Kasin on luontaisena johtajana vaikea ymmärtää toisten ihmisten heikkoutta ja epävarmuutta. Kasi saattaa olla hyvinkin dominoiva ja määräilevä halutessaan saada asiat toimimaan oman päänsä mukaan. Kasit saattavat ottaa taloudellisia riskejä päästäkseen toteuttamaan saamiaan ideoita. Kasit näyttävät kielteiset tunteensa yhtä voimakkaasti kuin he suhtautuvat elämään muutenkin, joten esimerkiksi vihaisena kasit saattavat olla hyvin uhkaavia ja pelottavia. Kasin suurin pelko on joutua muiden kontrolloitavaksi.

Kasvusuunta on kakkosen, epäitsekkään huolehtijan vahvuuksiin. Kasvusuunnassa positiivista on esimerkiksi kyky avata itseään ja omaa haavoittuvuuttaan toisille sekä kantaa huolta toisten tarpeista. Stressisuunta on viitosen, pohdiskelevan tarkkailijan kielteisiin ominaisuuksiin. Näitä ovat esimerkiksi vaara kokea itsensä lyödyksi, syrjään vetäytyminen ja eristäytyminen toisista omiin pohdintoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti