keskiviikko 13. toukokuuta 2009

MIELENOSOITUS!

Alakerran saksalaisen koulun lapset filmasivat sisäpihalla mielenosoitusta, jopa niin todentuntuisesti, että yksi opettaja jäi lapsilauman jalkoihin ja kaatui kameransa kanssa. Kylteissä luki: Not, Hunger, Wo sind die Lehrer? Hilfe, wir sind Sklaven!

Miksi meille ei suomalaisessa koulussa opetettu lihallista itsensä ilmaisua, vaan ainoa ilmaisun muoto oli viittaamalla pyydetty lupa puhua. Toinen ilmaisumuoto oli essee. 

Ajattelin harjoitella lihallista kapinaa viikonloppuna:

*****************************************
"Kokoontumisvapauden puolesta  homofobiaa vastaan.

MIELENOSOITUS SUNNUNTAINA 17. 5. KELLO 17.30 KIASMAN AUKIOLTA

Mielipiteen-, ilmaisun- ja kokoontumisen vapaus ei ole todellisuutta Baltian maissa ja Venäjällä. Riiassa järjestetään 17.5. kaikkien Baltian maiden yhteinen Baltic Pride tapahtuma homojen, lesbojen ja transihmisten tasa-arvon ja yhtäläisten oikeuksien puolesta. Tapahtumaa varjostaa kuitenkin useiden ääriliikkeiden uhkaama väkivalta ja viranomaisten kyvyttömyys suojella osallistujia. Moskovassa ihmisoikeusaktivistit ovat ilmoittaneet osoittavansa mieltä 16.5., mutta viranomaiset ovat kertoneet estävänsä tapahtuman vaikka voimakeinoin.

Amnesty järjestää kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä ensi sunnuntaina 17.5. kello 17.30 mielenosoituksen Baltian ja Venäjän ihmisoikeusaktivistien tukemiseksi. Vaadimme, että näiden maiden viranomaiset tunnustavat perustavien ihmisoikeuksien kuuluvan kaikille, riippumatta seksuaalisesta tai sukupuolisesta suuntautumisesta, ja että viranomaisten pitää taata kaikkien ihmisten oikeus mielipiteenilmaisuun ja kokoontumiseen ilman väkivallan uhkaa.

Edeltävänä torstaina 14.5. kello 18.00 alkaen rakennamme kaikki yhdessä banderolleja ja plakaatteja SETA:n toimistolla Pikku Huopalahdessa Mannerheimintie 170 A (raitiovaunu 10, eka pysäkki Mannerheimintieltä käännyttäessä). Kaikki ideat ja askartelutaidot ovat tarpeen. SETA järjestää myös ennen mielenosoitusta paneeliin EU-vaaliehdokkaille kirjasto 10:ssä.

Amnesty International
hlbti-ryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti