perjantai 27. helmikuuta 2009

Night Moves

Synttärilahja itselleni, kuin tilauksesta

Gruppen Fyra: Night Moves
Studio Krunikka, Meritullink. 33 a 4 krs
Night moves on Gruppen Fyran ja koreografi Katja-Maria Taavitsaisen teos viidelle persoonalle ja heidän kohtaamisilleen samassa tilassa.

Kohtaamiset rakentuvat raakuudesta, hyväksikäytöstä, herkkyydestä, väkivallasta, inhimillisyyden etsimisestä, läheisyyden kaipuusta ja ikävästä. Liikemaailma on tekijöilleen ominaisinta, hyvin fyysistä ja kontaktilähtöistä. Henkilöiden välisiä suhteita lähdetään avaamaan fyysisyyden kautta. Teos ei pyri erottelemaan psyykettä ja fyysisyyttä ihmisessä vaan yrittää löytää kielen, jossa ymmärrys on yhtä kuin nämä molemmat erottamattomana kokonaisuutena. Sisällöllisesti teoksessa pureudutaan ihmettelemään ihmisen suhtautumista toiseen. Niin yleisellä tasolla, kuin syvemmällä fyysisen ymmärtämisenkin tasolla. Mistä yksityisten henkilöiden väliset suhteet rakentuvat? Onko niissä pyyteettömiä hetkiä? Mitä me etsimme toisista? Ja mihin niitä ylipäätään tarvitaan? Matka yksityisyydestä joukkoon ja takaisin.

Teoksen liikkeellinen maailma rakentuu valtaosin kontaktista. Kontaktia rakennetaan niin kahden, kolmen, neljän kuin viidenkin tekijän välille. Liikekieli on rosoisen fyysistä, dynaamista ja kokonaisvaltaista. Toiveena löytää myös ne pienet hiljaiset hetket, jossa tapahtumat ovat hienovaraisen herkkiä, läpikuultavan ohuita. Teoksen rakenteessa nähdään myös sooloja, joissa pyritään pääsemään kiinni ihmisen yksityisyyteen. Mitä henkilössä tapahtuu, kun se jää yksin? Miten koemme sen kontrastin?

Tilassa nähdään jälleen rikkinäisiä ihmisiä. Sellaisia, kun me olemme. Sinä ja minä.

Tapahtumapaikka: Studio Krunikka, Meritullink. 33 a 4 krs
Paikkakunta: Helsinki
Järjestäjä: Studio Krunikka
www: Gruppen Fyra: Night Moves
Liput: 10-17 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti