Aloin miettiä parisuhteiden valtahierarkioita. Moni nainen rakastuu renttuihin miehiin kokeakseen olevansa parempi, koulutetumpi, älykkäämpi, ollakseen ylempänä.
Suhteessa, jossa toinen ottaa tilan esim. paljolla puheella, saattaa toinen kontrolloida valta-asetelmaa rahalla, tunteilla tai pelkästään olemalla passiivinen lahna.
Suhteissa, joissa seksi on vahvasti roolitettua, toimii sama ylös-alas-dynamiikka. Keski-ikäinen poliisisetä voi teinipissiksen kanssa paneskellessaan ’päästää irti’, sillä arkiuniformu palauttaa mahdin automaattisesti. Duunarille on turvallista alistua, jos päivisin opettaa yliopistolla kaaosteoriaa.
Se pieni häpeätutkielma on tulossa, samoin mietin kehon ja pään suhdetta. 90-luvulla, kun kehosta ja kehollisuudesta alettiin puhua, Suomeen tuli paljon ruumiita, koska body käännettiin ruumiiksi. Hei vaan Butler!
Olin seuraamassa silloin Pulkkisen kirjanjulkistusta, ja minua vitutti, kun queer-tutkijoiden oletus oli, että jokainen akateeminen lesbo on opiskellut naistutkimusta.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaArvasin että tämä postaus ärsyttää - en silti julkaise kommenttejanne, rakkaat "anonyymit"!
VastaaPoista