maanantai 13. lokakuuta 2008

Lime-sitruuna parfait

Tällä ohjeella ruokailijat nuolevat vielä lautasetkin:


Lime-sitruuna parfait

4 annosta


Ainekset:

3 limetin mehu + 1 raastettu kuori

100 g valkosuklaata

50 g sokeria

3 munankeltuaista

1 vaniljatanko

2 dl kuohukermaa

1,5 dl creme fraichea


Valmistusohje:

Sulata valkosuklaa miedossa lämmössä (mikrossa). Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää halkaistun vaniljatangon sisus, limetin mehu ja raastettu kuori sulaneeseen suklaaseen.

Vatkaa kerma notkeaksi vaahdoksi ja lisää creme fraichen kanssa varovasti sekoittaen suklaaseokseen. Vuoraa parfait-vuoka kelmulla ennen kuin täytät vuoan, niin saat jäädykkeen helpommin irti vuoasta. Jäähdytä pakastimessa yön yli ennen tarjoilua. Kumoa ja koristele ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti