keskiviikko 31. elokuuta 2011

Päivän ajatus

Tänäänkin on hyvä päivä koittaa pysytellä keskellä itseä.

sunnuntai 28. elokuuta 2011

"... löytää elävästä elämästä [...] sellaisen pienen viipaleen, joka edustaa suunnattomasti jotakin tiettyä hetkeä."

Kaikille niille, joita kaupunki / ihminen kiinnostaa tilana: monessa valossa palkittu Hannes Heikura Tennarissa 4.9.asti

torstai 25. elokuuta 2011

"Etu-Töölön" Puistokirppis


Kallion puistokirppiksellä kauppa kävi! Rastatukkaa, puolisiiliä, vesipiippua, "Ei ydinvoimalle", queeriä, goottia, vegaania, taiteilija-hipsteriä, wanna-be-hipsteriä ja anarkistia silmänkantamattomiin.

Näin äkkisilmäyksellä.

Mutta kuvassa oli tietty sävy. Oikeasti tunsin seisovani tarkasti määritellyssä kohderyhmässä (kohderyhmäajattelu kun on markkinoinnin / kapitalismin perusteko). Vaikka fiilis oli hyvä, se muistutti  tarkemmin katsottuna performanssia, ihmiset olivat brändänneet itsensä päästä varpasiin. Vesipiippua polteltiin Conversen lenkkareissa, myytävänä oli G-Star-Rawn huppareita, puolisiilin toinen puoli oli laitettu pystyyn kampaamotuotteilla, chai latten kumppanina toisessa kädessä kieppui Che Quevaran punainen kangaskassi. Mac päästi ilmoille elektrohumppaa ja Foursquare piippasi. Nämä ovat ihmisiä, jotka 25-vuotiaina tienaavat enemmän kuin vanhempansa. He asuvat taloissa, joiden neliöhinta on yhtä korkea kuin Töölössä - eikä talojen edessä saa kiemurrella leipäjono.

Gentrifikaatio. Kurvi on tulevaisuuden Times Square.

tiistai 23. elokuuta 2011


Yli 38 kuumetta, taksikuski esittelee Jamppa Tuomisen levyä. Hikeä pukkaa.

Or not.


perjantai 19. elokuuta 2011

"Oh, let me inside, let me inside, not to wake"

Päivän lainasanat

... tulevat Borremansilta, Taidehallin syksyn päänäyttelyn taiteilijalta:


“Suurin pelkoni? Ihmiset eivät tiedosta ja se on pelottavaa.”

torstai 18. elokuuta 2011

Wölfe in Schafskleidern

Kollega lukee Indiedaysin muotiblogeja ja hetken mietin, mitä sanottavaa, tai pikemminkin kuvattavaa, minulla olisi muodista. Eipä paljoakaan, voisin kirjoittaa lähinnä erivärisistä sukkahousuista tai koruista, jotka on tehty muropaketista löytyneistä leluista.

Mutta mekot olen tänä syksynä löytänyt. Sokos tuo s.Oliveria maahan, tämän lähden vaikka hakemaan Saksasta. Siis mekon.

lauantai 13. elokuuta 2011

"Puhdasta liikettä, lihaksissa lapsuuden erehtymätön rytmi."




Ehkä vain kiharatukkaiset miehet voivat kirjoittaa näin (samaa olen epäillyt Riku Korhosen luonnonlaineiden kohdalla) - mikään arvio ei tee oikeutta Juha Itkosen huolitelluille Huolimattomille unelmille.

Itkonen vie lukijan maisemaan kuin sotilas aseen olalle. Paljolla tunteiden  tuntemisella ei kirjoja kirjoiteta, vaan arkisella tavalla löytää analogia maitopurkin ja ehtyvän avioliiton välillä.

Lukekaa!

torstai 11. elokuuta 2011

Hietaniemen uusi - mikä?

Aktiivisena kahvilakahvittelijana vierailin kaupungin uusimmassa kahvilassa.

Hietaniemen uimarannan uusi seurakuntatalon lisärakennus herätti pelkkiä kysymyksiä:

Miksi kahvila on jaettu keskeltä, jolloin maisema rannalle katkeaa, miksi siivouskomero on sijoitettu paraatipaikalle tiskin viereen, miksi omaan pöytään kuulee keskustelut viereisistä pöydistä, vaikka keskellä on ääntä imevät seinät, miksi Foursquaressa varoitetaan likaisista vessoista viikko avaamisen jälkeen? Miksi lounasseteli ei kelpaa? Miksi kalusteet ovat mustat, painavat ja materiaalit villaiset ja violetit, vaikka rantakahvilaa ja kahvilaelämää määrittävät keveys ja hilpeys?

Huonoa konseptointia, huonoa designia - en suosittele, en tykkää!


sunnuntai 7. elokuuta 2011

"Lutkamarssi keräsi myös tirkistelijöitä"; "Lutkamarssi - katso kuvat"

Suhtaudu/i/n hiukan kriittisesti lutkamarssiin, Virpi Salmen tavoin (harvoista asioista olen ko. toimittajan kanssa samaa mieltä.)

No, törmäsin marssiin eilen kaupungilla, olihan se vaikuttava. Ihmiset katselivat kulkuetta hiljaisina, niin kuin nyt katsellaan tärkeää asiaa.

Maikkari uutisoi asiasta lauantain seitsemän uutisissa, ja mitä sanoi juttuun haastateltu komisario:

"Naisten on syytä käyttää tervettä järkeä, ei ehkä kuitenkaan ole viisasta kulkea keskellä yötä puistossa päihtyneenä ja pienissä vaatteissa."

Ei poliisi puhu koskemattomuudesta tai oikeuksista, vaan naisten omasta vastuusta, naisten on sytä käyttää järkeä, ei miesten. Kuinka kaukana kommentti on alkuperäisen torontolaisen poliisin lausahduksesta, ettei naisten kannattaisi pukeutua kuin lutkat?

Pulkkinen puhui Hesarissa jopa feministisestä heräämisestä (heräämisellä tarkoitettaneen ryhmän tietoista halua määritellä itse itsensä): onko pään irrottaminen tyynystä feminististä heräämistä? Herättikö marssi ajattelemaan vai vain klikkaamaan ja katsomaan kuvia? Syntyikö keskustelua?



(Edit: tätä kirjoitusta on etsitty hakusanoilla "lutkamarssi kuvat", "lutkamarssi kuvia")