torstai 30. joulukuuta 2010

Joidenkin iltojen nopeus



Prosit: Väinö Tannerille ja juoksijan perseelle

tiistai 28. joulukuuta 2010

Hrrrr!



 


Hauskinta avantouintikäynneissä on, että pelastusrenkaan kiinni pidettävässä osassa lukee I S L A M

lauantai 25. joulukuuta 2010

Joulukuun soittolista

Tori Amos – Velvet Revolution
Paloma Faith – Upside Down
Tori Amos – Big Wheel
Manboy – Velvet
El Madmo – The Best Part
Kings Of Convenience – My Ship Isn't Pretty
Nouvelle Vague – Too Drunk To Fuck

Onnen arkkitehtuuri

"It seems reasonable to suppose that people will possess some of the qualities of the buildings they are drawn to: to expect that if they are alive to the charm of an ancient farmhouse with walls made of irregular chiselled stones set in light mortar, if they can appreciate the play of candlelight against hand-decorated tiles, can be seduced by libraries with shelves filled from floor to ceiling with books that emit a sweet dusty smell and are content to lie on the floor tracing the knotted border of an intricate Turkoman rug, then they will know something about patience and stability, tenderness and sweetness, intelligence and worldliness, scepticism and trust. We expect that such enthusiasm will be committed to infusing  their whole lives with the values embodied in the objects of their appreciation."
Alain de Botton: The Architecture of Happiness 
De Bottoniin kirja on kirja filosofian ja arkkitehtuurin risteyskohdasta, oivalluksia siitä, miten tarpeemme ja halumme manifestoivat itseään ympäristössä.

Siksi haluan valita ympärilleni omasta mielestäni kauniita asioita, haluan vaikuttaa siihen miltä minusta kotona tuntuu. Kotonani ei ole koskaan likaista tai sotkuista, haluan valita ympärilleni ymmärryksen, tasapainon, sekulaarin väljyyden. Kotoilu tuntuu muutaman baaritiskillä vietetyn vuoden jälkeen hyvältä.

Ja mitä kaikkea tämä asunto on nähnyt. Helteessä parvekkeen kaiteen yli roikkuvia varpaita, lattialla äänen luettuja runoja ja esseitä, paljon kolisevaa aamukahvinkeittoa, myöhäisiä kotiintuloja, värikkäitä tekstiilejä -  ei tarvitse odottaa auringonnousua, jos valitsee oranssit verhot. Paljon rauhaa, tilaa ja väljyyttä - the house gives signs of enjoying the loose space, just like I do. Se ottaa minut ystävällisesti vastaan.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 20/24

Tervemenoa sukupuoli, tervetuloa luokkayhteiskunta:
Seitsemäs taivas - Mikä feminismissä meni mönkään?
(esitysaikaa tammikuun loppuun)

sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 19/24

"When she bleeds the smells I know change colour. There is iron in her soul on those days. She smells like a gun."

Jeanette Winterson: Written on the Body

maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 13/24

Joulun ympäripyöreiden päivien rattaissa kolmannentoista päivän luukusta paljastui Mannerin

Kirjoituskone

Käsinkirjoitusta korvaava leimasinkone, joka halutussa järjestyksessä painaa paperiin kirjoitusmerkkejä. Ensimmäisen käyttökelpoisen k:n rakensi amer. kirjanpainaja C. Latham Sholes apulaisineen 1873; tätä kirjoituskonetta ryhtyi sitten Remingtonin kivääritehdas tehdasmaisesti valmistamaan. Nykyään kaupassa on noin 30-40 täysin kunnollista k-tyyppiä. Ajanmukaisissa koneissa kirjasimet ovat joko työntötankojen tai vipujen päässä, jolloin kirjasinvarret painettaessa joutuvat kiihtyvään liikkeeseen, taikka silinteripinnalla liikkuvalla segmentillä (Hammond). Paperin ja kirjasimen välissä on värinauha, joka jäljentää paperiin kirjasimen. Kun kirjoitusmerkki on lyöty, siirtyy paperi itsestään kirjainvälin eteenpäin; pitempiä kirjainvälejä syntyy erityisiä koskettimia painettaessa. Rivin lopun lähenemisestä ilmoittaa soittokello. Rivi vaihdetaan joko käsin kiertäen tai itsetoimivaa vipua painaen. Jäljennöksiä saadaan joko hiilipaperia paperiliuskojen välissä käyttäen tai kirjoittamalla ensin vahapaperiin ja sitten tästä jäljennyskoneella jäljennöksiä painaen. Kirjoituskoneella voidaan kirjoittaa n. 3 kertaa nopeammin kuin käsin. - Viime aikoina usieta kirjoituskoneita on sähköistetty, ja sähkö ja tav. valkoinen orjatyövoima ovat tehneet kirjoittamisen vieläkin joutuisammaksi.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 12/24

Riisi-valkosuklaakakku


Pohja 
200 g piparkakkuja 
75 g voita

Täyte
4 kpl liivatelehteä 
2 1/2 dl vispikermaa 
100 g valkosuklaata 
4 dl riisipuuroa 
2 tl vaniljasokeria

Portviiniluumut
200 g kuivattuja luumuja 
1 1/2 dl vettä 
1 dl portviiniä 
1/2 dl sokeria



Murskaa piparkakut ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan (Ø 22–24 cm) pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa. Sekoita kaikki täytteen ainekset, liivatteita lukuun ottamatta, tasaiseksi massaksi.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne mikrossa. Lisää liivateseos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Valmista portviiniluumut. Keitä kaikkia aineksia kattilassa miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes nesteestä on tullut siirappimaista. Anna jäähtyä.
Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Asettele portviiniluumut kakun keskelle keoksi niin, että siirappi valuu kauniisti kakun reunoille.

***

Kokeilen tätä jouluksi.  Massa vaikuttaa siltä, että kaipaa jotain happoa. Gluteenittoman saa gluteenittomista kekseistä, vegaaniversion agaragarista ja soija/kauramaidosta, luumuihin voi lisätä rusinoita ja pähkinöitä ja portviinin sijaan voi käyttää glögiä tai sherryä.

lauantai 11. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 11/24



Tästä luukusta paljastui näköjään krapula.

perjantai 10. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 10/24

Kävin puhumassa teinipojille homoista Pakilan nuorisotalolla. Perjantai-iltana yli 20 nuorta miestä oli vapaa-ajallaan vapaaehtoisesti paikalla.

Lähdin talolle suoraan bileistä. Eteisessä lähtiessä K. etsi taskun pohjalta nukkaisia Fisherman's Friendejä, ettei viina haisisi.

Enhän mä niille koko totuutta kertonut, tästä elämästä.

torstai 9. joulukuuta 2010

Joulukalenteri 9/24

Päivän luukusta paljastuu Irina Javnen runo:

Kadulla tuli vastaan rakkautta tai oikeastaan kadulla tuli vastaan nainen, koira ja puu. Nainen kantoi puuta ja koira, vaikka ei oikeasti kantanut naista, kantoi naista. Oikeastaan nainen ja puu ja koira eivät tulleet vastaan kadulla vaan metrossa. Eivätkä ne tulleet vastaan metrossa, vaan matkustivat metrossa, siis nainen sylissään puu ja koira sylissään nainen, vaikka ei tietenkään oikeasti. Koska oli nainen, koira ja puu, niin ajatteli, että kadulla, vaikka olikin maan alla. Kadun alla matkalla Kalliosta Kamppiin ja nainen halasi puuta ja koira oikeastaan naista, vaikka ei tietenkään oikeasti. Nainen, puu ja koira, minne he kulkivatkin, sinne kasvoi katu.

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Joulukalanteri 8/24

Kahdeksannen päivän luukusta paljastuu kirjanjulkkarit

Kaikki muuttuu paremmaksi @ Jenny Woo

Niisk. Nessuja mukaan!

Jani - Saanko Luvan - Toivola luki kappaleita kirjasta ja koko baari kuunteli hiljaa. Moni pyyhki silmäkulmiaan. Tämän takia ihmiset varmaan käyvät kirkossa.

tiistai 7. joulukuuta 2010

maanantai 6. joulukuuta 2010

perjantai 3. joulukuuta 2010

Yöjunaneitsyys





"Mihin aikaan sä aukaiset aamulla?"
"Siinä Ylivieskan kohdalla."
"Paljonko kello on silloin?"


Joulukalanteri 3/24


Puistola, Oulu
Espresso, joka maistui samalta kuin tuntuu vetää samettihousut jalkaan.

keskiviikko 1. joulukuuta 2010