sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Antti, Matti, Jaska ja Rannanjärvi

"Again, attitudes will change."

Video, joka sotkee tasot - henkilökohtaisen vs. julkisen, politiikan vs. henkilökohtaisen, politiikan vs. tunteet, tunteet suhteessa sukupuoleen: Joel Burns

lauantai 30. lokakuuta 2010

1-v. synttärit on tärkeät, sen jälkeen kaikki on kutakuinkin vanhan toistoa.




Onni on valinta/6

1-5. Moritz on kotona, pitkästä aikaa, uudessa Jussi-paidassa. Sydänlämpö ja eläimen rauha täyttää huoneen.


keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Onni on valinta/5

  1. Lause: "Kaikki mitä näemme on valoa" tai sana taideneuvola: Ratikassa lapset laukkasivat taideneuvolassa tekemillään keppihevosilla. 
  2. Umpimähkäisyys
  3. Tarpeeksi pitkät sukkahousut
  4. Teemaruokakutsut
  5. Sushilounas

sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Onni on valinta/4

Sunnuntain hyvät:
  1. Sauna
  2. Punaiseen maitoon tehty riisipuuro
  3. Sain soitettua pitkään vitkutellun puhelun
  4. Pitkät päiväunet
  5. Moritzin Jussi-paita on valmis

Life's a garden, dig it


Jo Stance @ YK

retrosoulin tulokas Jo Stance á la Johanna Försti YK:lla levynjulkkareissa. Ilta kiilaa vuoden parhaat keikat top-5 listalle! Mieletön! Pohjanmaalta tulee enemmänkin omaäänisiä ja korkeista koroista pitäviä naisia.


lauantai 23. lokakuuta 2010

Onni on valinta/3

Päivän viisi hyvää katsetta

Naisten Helsinki / Fanny Grahn vehnäjauhoista Espan pinnassa




perjantai 22. lokakuuta 2010

Lokakuun soittolista

Onni on valinta/2

Päivän viisi hyvää:
  1. Tähänastisen työurani paras pomo. Tänään keskusteltiin harvinaisella kahvitunnilla homoista, mitä mieltä olen viime päivien keskusteluista. Ei sinänsä mitään ihmeellistä - mutta kuitenkin niin monella työpaikalla suvaitaan puhumatta, kysymättä, olemalla hiljaa. Arvostan keskustelunavausta.
  2. Työpäivä, jonka aikana en tehnyt muuta kuin ajattelin. Mainonnan suuri ongelma on, että sitä tekevät taiteilijat, joilla ei aina ole markkinoinnin  peruskäsitteitä hallussa. Huonostakin ideasta saa hyvällä mainonnalla hyvää jälkeä, hyväkään idea ei kanna huonossa mainonnassa.
  3. Uudet korvakorut
  4. Béla Hamvas: Viinin filosofia
  5. Pitkästä aikaa kunnolla vapaa viikonloppu. (Teemalta tulisi lauantaina Lust, Caution)

torstai 21. lokakuuta 2010

Onni on valinta/1

Ekonomiliiton iltaan oli marssitettu life coach kertomaan hyvästä elämästä.

Ajattelin pitää viikon ajan 5 hyvän asian päiväkirjaa, tässä tämän päivän hyvät:
  1. Nukkuminen. Ajatusammattilaisen ehdottomasti tärkein työkalu. 
  2. Paljon on nuoria vihaisia naisia. Suomen nuoret vihaiset miehet, kapealanteiset Antti Nylén ja Riku Korhonen, ovat toista maata. Provokaation tilalla on älyllisesti ja yhteiskunnallisesti oivaltavaa tekstiä, jossa omasta subjektiivisesta kokemuksesta hioutuu sukupolven kollektiivisempi tarina. Aina on hienoa, kun joku pääsee irrottautumaan omasta kokemusmaailmastaan. Maailmaa on enemmän kuin keittiön ikkunasta näkyy tai itsestä tuntuu.
  3. Jo Stance lauantaina YK:lla - ja Radio Helsingin ilmaiset liput
  4. Treffit, joilla ajatellaan yhdessä
  5. Oma tahto. Haluavalle maailma on kaoottinen paikka. Tahto on suhteessa rajoihin, kunnioitukseen ja aggressioon. Tahtominen on yhteydessä tärkeimpään taitoon, jota lapsen soisi oppivan: kyky sietää ja käsitellä pettymyksiä - taito jota elämässä tarvitsee. Tai Nylénin sanoin: "Ilmeisesti todellisuuden tärkeimpänä tehtävänä onkin tuottaa pettymyksiä."

tiistai 19. lokakuuta 2010

Voiko siunaus tarttua?

FB:stä poimittua:

"Voiko siunaus tarttua? Siis jos homo vie marsun siunattavaksi Senaatintorille sillä tavalla salakavalasti, ettei tee selväksi että on homo, niin miten pastori voi olla varma siitä, ettei hänen antamansa siunaus leijaile homon ylle!!!???!?!?!"

maanantai 18. lokakuuta 2010

--> Menen!

Kierros Naisten Helsingissä 21. ja 23.10.

Helsingin kaupunginmuseon museolehtori Anna Finnilä ja Naisten Helsinki -teoksen kirjoittajat johdattavat Naisten kaupunkiin opastetulla kävelykierroksella torstaina 21.10 klo 17 ruotsiksi sekä lauantaina 23.10. klo 14 suomeksi. Maksuton opastus alkaa Esplanadilta ravintola Teatterin edestä. Ilmoittautumiset Anna Finnilälle, puh. (09) 310 36632.

Valtakunnan pääkaupunki näyttäytyy usein miehisen vallan keskuksena. Jopa kulttuurielämän suurmiehet ovat historiallisesti olleet – miehiä. Helsingin historialla on kuitenkin toinen puoli. Suuri osa maaltamuuttajista on perinteisesti ollut työssäkäyviä naisia, joille pääkaupungin toimistot ja liikkeet ovat tarjonneet hyviä työpaikkoja. Naisten Helsinki on koonnut yhteen joukon kirjoittavia naisia, jotka kertovat Helsingistä oman erikoisalansa näkökulmasta. Kirjoitukset paljastavat lukijalle aivan uusia puolia pääkaupungista, sen ihmisistä ja historiasta.

perjantai 15. lokakuuta 2010

"..yhteiskunnallisesti, verotuksellisesti, diplomaattisesti, poliittisesti.."

Homoilta 1,5 minuutissa
***
Missä ne ovat pitäneet tämän helmen?
"Tahtoisin todella ymmärtää, millä homoliikkeen edustajat perustelevat kantansa järjellisesti itselleen. Minkä merkityksen homoliike esimerkiksi näkee homosuhdeinstituutiolla olevan yhteiskunnassa?"
Voiko olemassaoloani kyseenalaistaa enää enempää?
***
Uudesta Suomesta on kasvanut Media - Petri Sarvamaa jatkaa.
****
"Kaiken homopropagandan tarkoituksena on ollut ja on tuhota eri sukupuolten välinen luonnollinen erilaisuus ja perinteinen miehen ja naisen välisen yhteyden kautta syntynyt perheyhteys. Suunnitelmaan kuuluu hävittää sukupuolierot ja heikentää perinteisen perheen asemaa, jotta sen kautta yhteiskuntaan saataisiin luotua mahdollisimman paljon heikkoutta ja epävakautta. Perinteinen perhe on nimittäin aina ollut yhteiskunnan perussolu, ja jos uuden yhteiskunnan suunnittelijat haluavat luoda uutta, heidän pitää ensiksi horjuttaa nykyisen järjestyksen vahvinta elementtiä eli miehen ja naisen perhettä."
Jouko Piho @ Uusi Suomi 
***
Jari Tervon tuomiosta

lauantai 9. lokakuuta 2010

Miten kevyenä laskeutuva


...
Miten kevyenä laskeutuva
kinostuu raskaaksi, noin äkkiä.

Mikko Viljanen: Kesken hengityksen kaiken

torstai 7. lokakuuta 2010

Kiasman teatterissa Todellisuuden Tutkimuskeskusksen Etydi ikuisesta elämästä - tunti askeesia

sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Alt + 0223

Yöpöydällä nyt:

Herta Müller: Atemschaukel
Viime vuoden kirjallisuuden Nobelin voittajan suomentamaton teos romaniansaksalaisesta miehestä neuvostoliittolaisella vankileirillä. Kauniita lauseita kamalasta aiheesta, upeaa poeettista proosaa ja wintersonmaisia lauserakenteita - lauseita, jotka päättyvät kuin hyppyrimäki
"Wenn mich nachts die Gegenstände heimsuchen und mir im Hals die Luft abdrosseln, reiße ich das Fenster auf und halte den Kopf ins Freie. Am Himmel steht ein Mond wie ein Glas kalte Milch, sie spült mir die Augen. Mein Atem findet wieder seinen Takt. Ich schluck die kalte Luft, bis ich nicht mehr im Lager bin. Dann schließe ich das Fenster und leg mich wieder hin. Das Bettzeug weiß von nichts und wärmnt. Die Luft schaut mich an und riecht nach warmen Mehl."
("Kun tavarat vainoavat minua öisin ja kuristavat kurkusta ilman, repäisen ikkunan auki ja työnnän pääni vapauteen. Taivaalla kuu on kuin lasi kylmää maitoa, joka huuhtelee silmäni. Hengitykseni löytää jälleen rytmin. Haukon kylmää ilmaa kunnes en ole enää leirissä. Suljen ikkunan ja asetun jälleen makuulle. Lakanat eivät tiedä mitään, ne lämmittävät. Ilma huoneessa katselee minua ja tuoksuu lämpimälle jauholle.")
Bruno Latour: Emme ole koskaan olleet moderneja
Platon: Pidot
90-lukulaista subjektiteoriaa, ennen 'identiteettiä': Päivi Kosonen (toim.): Naissubjekti ja postmoderni
Vilma Hännisen väitöskirja Sisäinen tarina, elämä ja muutos